Ulogujte se

Obilježavanje Dana i slave opštine Pale

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Palama proslavi Dana i krsne slave opštine Pale - Velike Gospojine.

Nakon liturgije uslijedila je litija ulicama Pala.

Vlada Republike Srpske je u Pale do sada po raznim osnovama uložila 80 miliona maraka u tu opštinu a najavljene su i nova ulaganja za Muzej odbrambeno otadžbinskog rata i druge projekte.

U ovoj godini se realizuju razliciti projekti u vrijednosti četiri miliona KM, kao i dva miliona KM u infrastrukturu na Јahorini u okviru IYOFA. 

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas na Palama da je Vlada u prethodnom periodu iz Razvojnog programa uložila u ovu opštinu 80 miliona KM čime je pokazala dugogodišnju posvećenost ovoj strateški važnoj sredini za Srpsku, a samo ove godine četiri miliona KM investira se u različite projekte, kao što je "Famos".

"Tome treba dodati još 2,5 miliona KM koji se investiraju u sve ono što je potrebno za izgradnju borilišta, odnosno infrastrukture za predstojeći Evropski olimpijski festival mladih", naglasila je Cvijanovićeva na obilježavanju Dana opštine Pale i krsne slave - Velike Gospojine.

Prema njenim riječima, ove investicije ne pokazuju samo kakav je odnos Vlade Republike Srpske i opštine, već da je Srpska stabilna i da može da se izdvaja ogroman novac za razvoj njenih lokalnih zajednica.

Prema njenim riječima, važno je da Vlada Republike Srpske ulaže u infrastrukturu i sve ono što kandiduju opštine.

Cvijanovićeva je čestitala slavu Veliku Gospojinu i poželjela svim građanima Pala da imaju ličnog i porodičnog uspjeha.

Obilježavanju dana i krsne slave prisustvuje predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić,rukovodstvo opštine, Grada Istočno Sarajevo, predstavnici opštinske Boračke organizacije, Oružanih snaga BiH te brojni građani.

 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).