Ulogujte se

Otvoren fudbalski turnir "Piksi kup" na Jahorini

Na sportskim terenima hotela "Bistrica" na Jahorini danas je otvoren 12. Međunarodni fudbalski turnir "Piksi kup - Jahorina 2018" koji je okupio više od 1.500 djece uzrasta od sedam do 13 godina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Osnivač i idejni tvorac turnira Goran Ivković rekao je novinarima da je riječ o jednom od najmasovnijih turnira na ovim prostorima koji se održava 12. put.

Ivković navodi da su djeca stigla juče, a da se turnir "Piksi kup" završava u nedjelju, 26. avgusta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je veoma važna promocija sporta i da više od 1.500 mališana učesnika dovoljno govori o tome koliko je Jahorina primamljiva za sportski turizam.

On je zahvalio organizatoru koji je uspio da okupi ovako veliki broj djece i uveliča slavske dane opštine Pale.

"Djeca će boraviti četiri dana na Jahorini i imaće šta da vide. Popunjeni su svi smještajni kapaciteti i nadam se da će uživati", rekao je Jugović.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić kaže da ovakvi i slični sportski događaji doprinose promociji turizma u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

"Jahorina je postala prepoznatljiva i sadržajna. To potvrđuju pripreme muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, te kampovi najtrofejnijih klubova bivše Jugoslavije", istakao je Tošić.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Jugović kaže da ovakve manifestacije služe za promociju turizma na području grada i na olimpijskoj ljepotici Jahorini, zbog čega će grad nastaviti da ih podržava.

Promoter ovogodišnjeg turnira, bivši fudbaler "Crvene zvezde" Ognjen Koroman zahvalio je gradu Istočno Sarajevo i opštini Pale za pomoć u održavanju ovog tradicionalnog turnira.

On je istakao da ovakvi skupovi utiču na socijalizaciju djece.

"Piksi kup" je jedna od manifestacija koje se održavaju u okviru ovogodišnjih Gospojinskih svečanosti kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine - Uspenje Presvete Bogorodice.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).