Ulogujte se

Dodik u Istočnom Novom Sarajevu, posjeta i gradilištima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Istočnom Novom Sarajevu razgovarati sa načelnikom te opštine Ljubišom Ćosićem i posjetiti više gradilišta.

Dodik će se u 15.00 časova u zgradi opštine sastati sa Ćosićem i samohranom majkom Slađanom Crkvenjaš, kojoj će biti dodijeljeni ključevi stana.

Crkvenjaševa je sestra dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića za čije je zvjersko ubistvo 1992. godine u mjestu Drinjača optužena Elfeta Veseli, kojoj je suđenje u toku.

U 15.15 časova predviđen je odlazak do stambene zgrade u Ulici Sime Milutinovića Sarajlije broj šest i uručivanje ključeva, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik će u 15.45 časova posjetiti lokaciju radova na Trgu Republike Srbije, a u 16.00 časova prisustvovaće obilježavanju početka gradnje pozorišta.

Predsjednik Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetiće danas gradilište novog objekta bolnice u Istočnom Sarajevu.

Posjeta je predviđena je za 16.30 časova.

U Istočnom Sarajevu je 7. jula prošle godine položen kamen-temeljac za izgradnju nove bolnice, koja bi trebalo da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Novu zgradu ove bolnice gradi i opremiće je grupa "Marković invest - RM" iz Laktaša i "Medikal" iz Mostara, koji su na tenderu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite izabrani kao najpovoljniji ponuđači.

Zgrada će biti površine 10.500 metara kvadratnih, a činiće je dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa izgrađenim polikliničkim objektom.

Planirano je da nova Bolnica Istočno Sarajevo, kada u potpunosti bude završena, dugoročno opslužuje 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, pružajući savremene medicinske usluge.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).