Ulogujte se

Humanitarna "Trka za život" 11. avgusta na platou Poljice na Jahorini

Prva ljetna humanitarna "Trka za život" biće održana u subotu, 11. avgusta, na platou Poljice na Jahorini, u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina" i fondacije "Podrži život".

Izvršni direktor za informacione tehnologije, prodaju i marketing Olimpijskog centra "Jahorina" Iva Ivkić rekla je novinarima da će prva trka u ljetnoj sezoni biti izazov za porodice, rekreativce i iskusne takmičare.

"Trka će biti održana u porodičnoj i ekstremnoj disciplini. Porodična trka, dužine 500 metara, koncentrisana je oko vrtića na Poljicama, sa simboličnih pet prepreka i upotrebom tjubinga. Takmičarska ekstremna staza, dužine pet kilometara, sa 15 prepreka spremljena je samo za iskusne trkače", rekla je Ivkićeva.

Kotizacija za obje trke je po 20 KM, a sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe.

Ivkićeva je objasnila da će svi takmičari dobiti startni paket sa zanimljivim sadržajem i medalje u znak zahvalnosti, a za prva tri mjesta u katergorijama djeca, žene i muškarci pripremljene su vrijedne nagrade.

Ona je dodala da će, nakon završetka trke, u 22.00 časa u hotelu "Bistrica" početi dobrotvorna "di-džej" žurka.

Ivkićeva je, u ime Olimpijskog centra, zahvalila svima koji su do sada dali doprinos u organizaciji trke i još jednom pozvala sve ljude dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji.

Predstavnik humanitarne fondacije "Podrži život" Katarina Danojlić rekla je da je od osnivanja ove fondacije, prije četiri godine, obezbijeđena pomoć za 63 djece, te da se trenutno vodi osam humanitarnih akcija za oboljele uzrasta do 18 godina.

Član fondacije Ratomir Antonović rekao je da su u toku aktivnosti kojim će se njihovo djelovanje proširiti na teritoriju Republike Srpske, BiH i zemlje bivše Jugoslavije.

Svi koji žele da učestvuju u humanitarnoj trci mogu da rezervišu svoje mjesto na www.oc-jahorina.com, kao i na platou Poljice ili u hotelu "Bistrica", a uplate će se vršiti i u hotelu "Termag" i u aparthotelu "Vučko".

Oni koji žele da podrže akciju, a nisu u mogućnosti da se takmiče, mogu to učiniti kupovinom marame posebno dizajnirane za "Trku za život".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).