Ulogujte se

GLUHAKOVIĆ: SEZONA NA JAHORINI DA TRAJE 365 DANA

Vlada Republike Srpske, menadžment Olimpijskog centra "Jahorina", udruženja hotelijera i vlasnika apartmana rade zajedno s ciljem da Jahorina bude aktivna 365 dana, izjavio je ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković.


Na konferenciji za novinare na Jahorini, na kojoj je bilo riječi o početku ljetnje sezone na ovoj planini, koja će biti svečano otvorena 29. juna festivalom "Jahorina 365 fest", Gluhaković je izrazio nadu da će ljetnja sezona biti odlična, ukazujući na činjenicu da su najavljeni i kampovi.

Gluhaković je istakao da je za četiri mjeseca planinski turizam u Srpskoj zabilježio porast od 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Olimpijski centar `Jahorina` pokazao je mnogo veće rezultate nego što je ukupan rezultat na cijelom prostoru Republike Srpske", dodao je Gluhaković.

On je pohvalio rad Turističke organizacije Istočno Sarajevo na promociji Jahorine, kao i menadžmenta Olimpijskog centra, koji, kako je rekao, od Jahorine i Ravne Planine nastoji da napravi jedan turistički proizvod koji će privući više stranih turista.

Generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da vlada veliko interesovanje za festival "365" i da je već rezervisana većina hotelskih kapaciteta za vrijeme trajanja festivala, odnosno od 29. juna do 1. jula.

"Festival je zamišljen kao spoj zabave i sporta, biće puno organizovanih trka -trke biciklima, u štiklama. Biće za svakoga po nešto, a veliki broj lokalnih proizvođača predstaviće svoje proizvode", naveo je Ljevnaić.

On je naglasio da je Jahorina, nakon najuspješnije zimske sezone, imala i odličnu proljećnu sezonu.

"Želimo da idemo u tom pravcu da svake godine pomjeramo granice i da ide na bolje. Ta najuspješnija sezona je donijela mnoge promjene na Jahorini, od pristupa poslu do zadovoljsta korisnika i skijaša. Mi sada na granama tih rezultata nastavljamo da radimo", istakao je Ljevnaić.

On je rekao da su na Jahorini u toku radovi na stazama, na sistemu za osnježavanje, te da će tokom cijelog ljeta biti rađeno na pripremi zimske sezone, da bi Olimpijski centar spremno dočekao skijaše.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić konstatovao je da je protekla sezona na Jahorina bila mnogo uspješnija u odnosu na prethodne, te da je festival "365" pravi način da se ozvaniči početak nove ljetne sezone.

Tošić je dodao da će Jahorina ove ljetne sezone biti domaćin fudbalskih i košarkaških kampova najtrofejnijih klubova sa područja bivše Jugoslavije, te da će gosti planine u tom periodu biti u prilici da se druže sa nekim od najvećih sportskih imena.

"Ono što nam pričinjava posebno zadovoljstvo jeste to što će Jahorina biti domaćin ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, gdje će oni obaviti pripreme" naglasio je Tošić. On je pozvao sve ljubitelje planine i dobrog provoda da dođu i uživaju u spektaklu koji će na Jahorini biti održan od 29. juna do 1. jula.

Festival "365" biće svečano otvoren u petak, 29. juna, u 16.00 časova, kada će biti uručene zahvalnice zaslužnima za proteklu uspješnu sezonu, a poslije toga uslijediće di-džej žurka i koncert pop pjevačice Severine.

U subotu, 30. juna, koncert će održati Petar Grašo, kao i "Leksington bend", čiji je pjevač Bojan Vasković danas na konferenciji za novinare obećao posjetiocima dobru zabavu.

Večernji koncerti biće održavani na platou ispred hotela "Bistrica", a koncert Petra Graše biće održan po danu na platou "Poljice".

Cijena karte za koncerte Severine i "Legsington benda" je 20 KM, a koncert Petra Graše biće besplatan.

Festival "365" sastojaće se od koncerata i di-džej žurki, biciklističkih trka i takmičenja, do trka u štiklama, a biće organizovana i vožnja kvadovima, kao i pokazni let paraglajderom.

Takmičenja će biti održavana na platou Poljice, a di-džej žurke ispred hotela na Jahorini.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).