Ulogujte se

Više od sedam miliona KM za studentski dom i fiskulturnu salu

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas u Istočnom Sarajevu, da će Vlada u narednom periodu izdvojiti više od sedam miliona KM za dva projekta - za izgradnju studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu i za dogradnju školskog objekta i izgradnju fiskulturne dvorane u OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži. Cvijanovićeva je, nakon što je posjetila OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži i Studentski centar u Istočnom Novom Sarajevu, navela da će za novi studentski dom biti obezbijeđeno šest miliona KM, a više od milion KM za dogradnju škole i izgradnju fiskulturne dvorane."Time pokazujemo svoj odnos, ne samo prema oblasti obrazovanja, nego uopšte prema ovom prostoru. Važno je da Vlada u kontinuitetu ovdje obezbjeđuje bolje uslove za život i sarađuje sa lokalnim zajednicama. Svugdje gdje imamo aktivizam lokalne zajednice i gdje možemo da komuniciramo mi reagujemo na pravi način", naglasila je Cvijanovićeva. Ona je rekla da je za studentski dom već sačinjena dokumentacija, te izrazila nadu da neće biti problema tokom ponuda i izbora izvođača radova.

"Naše ambicije su da djeca u školi imaju fiskulturnu dvoranu i učenički prostor do početka školske godine, a da studenti najdalje do zime budu smješteni u novom domu", naglasila je Cvijanovićeva. Ona je istakla da su u Istočnom Sarajevu u prethodnom periodu realizovane velike investicije, uključujući strateški važnu investiciju - novu bolnicu.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je Vlada Republike Srpske u mnogo boljoj finansijskoj situaciji i u mogućnosti da pokrene veliki ciklus projekata u svim opštinama.

Podsjetila je da je juče usvojen rebalans budžeta i već planirano nekoliko važnih projekata, najavljujući da tek predstoji realizacija još nekoliko desetina projekata u Srpskoj.

"To znači stabilnost i izvršenje budžetskih obaveza, a vidi se i naše opredjeljenje da taj novac u puno većoj mjeri odlazi na kapitalna ulaganja, od kojih će naše stanovništvo imati koristi", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se najavljene investicije odnose na izgradnju škola, projekte u oblasti kulture, vodovode, te dogradnju objekata u malim seoskim sredinama.

Prema njenim riječima, to je jedna lista projekata, a druga lista tek slijedi.

"Balansiraju se projekti republičkog karaktera sa onima isključivo lokalnog karaktera", napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je rekonstrukcija Banskog dvora u Banjaluci veoma značajna investicija, te navela da su u tom gradu u izgradnji mnoge saobraćajnice i kružni tokovi, kao i izgradnja pozorišta u Istočnom Sarajevu.

Cvijanovićeva je, nakon posjete Studentskom centru, ručala sa studentima u studentskoj menzi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).