Ulogujte se

Odgođeno prinudno iseljenje porodice Đogić

Deložaciju porodice Đogić iz stana u Ulici srpskih vladara u Istočnom Sarajevu, koja je bila zakazana za danas, spriječili su prijatelji i komšije koji su se okupili ispred zgrade kako bi pomogli ovoj porodici u najtežim trenucima.

Gordana i Slobodan Đogić dobili su sudsku presudu za iseljenje iz stana koji su kupili prije 12 godina, jer se pojavilo lice koje je isti stan kupilo od firme "Unigrad" iz Istočnog Sarajeva.

Slobodan Đogić je rekao novinarima da je neposredno nakon useljenja htio da uknjiži nekretninu.

On je naveo da je platio porez na stan, ali ne direktno Poreskoj upravi, već preduzeću "Unigrad".

Prema njegovim riječima, ubrzo je saznao da "Unigrad" nije uplatio porez zbog čega nije mogao da se uknjiži kao vlasnik stana.

"U katastru su mi tražili papir iz Poreske uprave da sam platio porez. Kada sam otišao u Poresku upravu rekli su mi da `Unigrad` duguje milion i 200.000 KM za porez i na tome je stalo", dodao je Đogić.

Slobodanova supruga Gordana rekla je da su dobili poziv iz Suda, nakon čega je bila i licitacija stana, a potom je stiglo i rješenje za iseljenje.

"Mi smo stan kupili u temeljima, za šta imamo ugovore, uplatnice, zapisnik od notara. Mi ne želimo da izađemo iz stana koji smo pošteno platili", rekla je Gordana Đogić.

Deložaciju je trebalo da obavi sudska policija.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).