Ulogujte se

NAGRADIĆ: CILJ AKADEMIJE DODATNO OBUČITI I OSPOSOBITI MLADE LJUDE

Cilj Političke akdemije DNS-a, koja je danas održana u Istočnom Sarajevu, je da grupu mladih aktivista DNS-a dodatno osposobi i obuči i da ona iskustva koja imaju u dosadašnjem političkom radu podignu na viši nivo, rekao je predsjednik Upravnog odbora Političke akademije DNS-a Slobodan Nagradić.


Nagradić kaže da je cilj da se mladi osposobe da sutra, kada jedna generacija političara ode sa političke scene, dostojno zamijene sadašnje lidere i funkcionere DNS-a.

"To ne znači da će odmah po završetku političke akademije svi dobiti neke važne funkcije. To je mladi kadar na koji mi u budućnosti računamo", rekao je on.

Nagradić ističe da Aakademija ima 43 polaznika iz Republike Srpske i jednog kandidata iz Federacije BiH, jer DNS i tamo ima svoje odbore.

"Riječ je o mladim ljudima i od njih 44 završene fakultete ima 42, a neki su i magistri i nisu stariji od 35 godina", naglasio je Nagradić i dodao da je DNS orjentisan na mlade ljude, što je dalo rezultat, jer sva istraživanja pokazuju da je danas DNS treća politička partija.

Nagradić napominje da je cilj DNS-a da na narednim izborima ostvari rezultat koji će im garantovati da uzmu ozbiljno učešće u vlasti, što im daje šansu da realizuju svoje ciljeve.

"Računamo na najmanje 100.000 glasova u Republici Srpskoj i nekoliko hiljada u FBiH, a to treba da se kruniše sa 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dva poslanika u Predstvaničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i nekoliko delegata u domovima naroda BiH i FBiH i Vijeću naroda Srpske i da imamo veće porisustvo u izvršnim vlastima, a to znači u Vladi Repulike Srpske i Savjetu ministara BiH", istakao je Nagradić.

Prema njegovim riječima, stranka može imati najbolje programe i ideje, ali ako nema dovoljno "ruku" za glasanje o tim projektima to ne garantuje uspjeh na političkoj sceni.

Nagradić je podsjetio da je Politička akdemija DNS-a počela sa radom ove godine.

Nagradić ističe da je predavanje u Istočnom Sarajevu održao Ostoja Kremenović, bivši ministar za lokalnu upravu i samoupravu i potpredsjednik Vlade Srpske za društvene djelatnosti, a večeras će na Jahorini o temi "Evropska unija za ili protiv" predavač biti profesor Emil Vlajki.

Sutra će profesor Novak Kondić održati predavanje o temi "Ekonomski sistem Republike Srpske i BiH - budžet, njegova kontrola i revizija".

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Sarajevsko-romanijske regije Nenad Nešić istakao je da su mladi glavna pokretačka snaga DNS-a.

"Čast nam je da danas budemo domaćini i na nekin način predstavimo naš grad i njegov značaj za Republiku Srpsku“, rekao je Nešić.

Član DNS-a i aktuelni predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš istakao se je da Politička akademija DNS-a obilježava svoj treći modul na kojem će da promovišu grad Istočno Sarajevo i njegove turističke potencijale, prije svega Jahorinu, kao i da mlade upoznaju sa značajem Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).