Ulogujte se

Obilježen Dan formiranja ratnih jedinica Istočne Ilidže

U hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnom Sarajevu, služen je parastos povodom obilježavanja 4. aprila- Dana formiranja svih ratnih jedinica Istočne Ilidže.

Predsjednik Predsjedništva Opštinske boračke organizacije Ilidžanski borac, Goran Šehovac, istakao je da su svi bataljoni, brigade i policijske jedinice na području opštine Istočna Ilidža dale veliki doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

- Hvala Bogu, uspjeli smo odbraniti teritoriju Srpske Ilidže. Danas smo ovde povodom toga i u čast svim borcima sa teritorije Srpske Ilidže - kaže Šehovac.

U Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo održan je okrugli sto na temu "Zapošljavanje djece poginulih boraca".

- Pokušaćemo da iznesemo određene zaključke i na osnovu njih pokrenemo stvari sa mrtve tačke. Cilj je da sve što u narednom periodu bude u našem domenu, bude usmjeravano ka ovoj populaciji i da ona bude prioritet prilikom rješavanja njihovog najvećeg problema, a to je nezaposlenost - kaže Marinko Božović, načelnik Istočne Ilidže.

U opštini Istočna Ilidža poginula su najmanje 1.054 borca, ali ovaj broj može biti i veći, jer je tokom rata administracija loše vođena.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).