Ulogujte se

Predsjednik Srpske otvorio Polikliniku Bolnice u I. Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvario je u Istočnom Sarajevu novu Polikliniku Bolnice u ovom gradu.

Otvaranju su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Poliklinika će biti funkcionalno povezana sa novim objektom Bolnice Istočno Sarajevo, koji je u izgradnji i čiji je obilazak planiran u okviru ove svečanosti.


Objekat je opremljen najsavremenijom medicinskom i nemedicinskom opremom, čime su stvoreni svi uslovi da počne sa radom punim kapacitetom.

Objekat od 4.000 metara kvadratnih izgrađen je, adaptiran, reorganizovan i saniran u okviru projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Јavne zdravstvene ustanove Bolnica Istočno Sarajevo".

U objektu Poliklinike Bolnice Istočno Sarajevo nalazi se Urgentni centar sa operacionim blokom za hitne slučajeve, RTG centar i specijalističko konsultativne ambulante - interne medicine, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, otorinolaringologije, oftalmologije i neurologije.

Objekat ima i bolničku kuhinju sa restoranom, univerzalnu dvoranu, amfiteatar, tehničku prostoriju, ostave, radionice, komercijalni prostor i odjeljenje magnetne rezonance.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).