Ulogujte se

Dodik svečano otvorio ski-sezonu na Јahorini

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je večeras na Јahorini otvorio ovogodišnju ski-sezonu, izražavajući uvjerenje da će ovo biti jedna od najuspješnijih sezona na ovoj olimpijskoj ljepotici.

"Želim da čestitam rukovodstvu Olimpijskog centra /OC/ 'Јahorina' na veoma uspješnoj pripremi za početak sezone. Ovo je bilo moguće zahvaljujući agilnom radu i poslovima koji su obavljeni na planini uz pomoć Vlade Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da je u prošlim i u ovoj godini uloženo više od 50 miliona KM u poboljšavanje komunikacija, a za ovu godinu odobreno je 11 miliona KM, za potrebe sistema za vještačko osnježavanje staza.

"Јahorina je referentna destinacija za sve koji žele skijanje i odmor. Mislim da je prvi put sve urađeno maksimalno dobro i da su objedinjeni svi relevantni faktori, i javni i privatni, kako bi se Јahorina ponudila kao najbolji mogući izbor u ovom vremenu", rekao je Dodik.

On je zahvalio svima koji podržavaju Јahorinu, a gostima je poželio ugodan boravak i odlično skijanje.

Svečanom otvaranju ski-sezone prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnici opština u ovom dijelu Srpske i brojni gosti.

Direktor OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da Centar spremno dočekuje sezonu sa odlično uređenim i proširenim stazama.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetnu i svesrdnu podršku razvoju OC "Јahorina", kao i predstavnicima lokalnih zajednica.

Ljevnaić je ponovio da će Јahorina posebnu pažnju posvetiti djeci.

Prema njegovim riječima, kapaciteti na Јahorini odlično su popunjeni.

Nakon ceremonije zvaničnog otvaranja sezone 2017/2018. godina priređen je veličanstveni vatromet, a popularni muzičar Dženan Lončarević održao je koncert ipsred hotela "Bistrica".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).