Ulogujte se

Pravobranilaštvo Srpske: Nije prodato zemljište na Trebeviću, postupci u toku

Na nacrt ugovora o prodaji određenih nepokretnosti u opštini Istočni Stari Grad u vezi sa više od 56 dunuma zemljišta na Trebeviću, nije dato pozitivno mišljenje, odnosno ugovori nisu potpisani, niti su stupili na pravnu snagu, rečeno je u Pravobranilaštvu Srpske.

Iz te institucije su u vezi s tim naglasili da predmetno zemljište nije prodato, te objasnili da pozitivno mišljenje nije dato jer se vode postupci pred nadležnim organima u kojima Pravobranilaštvo zakonski zastupa interese Republike Srpske, uključujući i imovinu lokalnih zajednica.

"Obustavljeni su pojedini postupci javnog izlaganja katastra nepokretnosti na zemljištu na lokalitetu opštine Istočni Stari Grad dok se ne ispune svi pravni uslovi, a sve kako bi se spriječio bilo kakav štetan uticaj po Srpsku i lokalnu zajednicu", kažu iz Pravobranilaštva.

Poništavanjem dva rješenja kojima je utvrđeno pravo svojine na više od 56 dunuma zemljišta na Trebeviću u korist opštine Istočni Stari Grad, ova upravna stvar vraćena je na ponovni postupak i odlučivanje, rečeno je Srni 27. novembra u Republičkoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove.

Ova rješenja su donesena nakon žalbi Pravobranilaštva Republike Srpske i odnose se na lokalitet u katastarskoj opštini Dovlići, ukupne površine 56.231 metar kvadratni, čime se uskraćuje pravo opštini Istočni Stari Grad da prometuje pomenuto zemljište.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).