Ulogujte se

Potpisan memorandum o saradnji sa “Bit Alijansom”

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i vodeće asocijacije kompanija softverske industrije u BiH "Bit alijanse" potpisali su danas memorandum o saradnji koji ima za cilj osnaživanje i razvoj informacionog društva u BiH.


Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran Ljuboje rekao je da je ovaj fakultet opredijeljen za saradnju sa privredom radi unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja, saopšteno je iz "Bit alijanse".

"Saradnja je naročito potrebna u tehničkim disciplinama i oblastima koje se veoma brzo mijenjaju, kao što su informaciono-komunikacione tehnologije, zbog usklađivanja studijskih programa sa potrebama tržišta rada, obezbjeđivanja konkretnih projekata i prakse za studente, te razvoja programa kontinuirane edukacije", rekao je Ljuboje.

Generalni direktor "Bit alijanse" Armin Talić rekao je da je obrazovni sistem u BiH opterećen zastarjelim sistemom edukacije, te da mladima uskraćuje praktični dio nastave i prizvodi kadar bez odgovarajućih vještina koje su neophodne za uspješno realizovanje poslova.

"Studenti bi trebalo da pohađaju nastavu koja će im omogućiti sticanje najnovijih znanja iz oblasti informacione tehnologije, te omogućiti rad na razvoju kompetencija koje im kao budućim softver inženjerima nedostaju", rekao je Talić.

On je dodao da je saradnja "Bit alijanse" sa akademskom zajednicom neophodna, jer će na taj način biti stvoreni uslovi za usklađivanje nastavnog programa fakulteta u skladu sa razvojem tehnologije, ali i potrebama softverske industrije.

Iz ove asocijacije navode da su kompanije koje su članice "Bit alijanse", sinergijom, brojnim projektima i programima, odlučne u namjeri da obezbijede kvalitetnu edukaciju za mlade, s ciljem razvoja nauke, informacione tehnologije i softverske industrije u BiH.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).