Ulogujte se

Dodik: Policija Srpske stvorena i rasla uporedo sa Republikom

Danas se obilježava Dan policije i 25 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Povodom Dana policije Republike Srpske, u Banskom dvoru je održana svečana akademija, kojoj su prisustvali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Srpske, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, te ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obraćajući se prisutnima na akademiji, rekao je da je Policija Srpske stvorena i rasla uporedo sa Republikom Srpskom i da je pokazala svoju odlučnost da brani i gradi Republiku.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, rekao je da se na današnji dan sjećamo pripadnika Policije Srpske koji su stradali braneći svoju zemlju.

- Danas se sjećamo 782 pripadnika koji su dali svoje živote za slobodu Republike Srpske. U znak zahvalnosti za njihovu žrtvu otkriven je centralni spomenik u Banjaluci. Oni nikada neće i ne smiju biti zaboravljeni i svake godine ćemo im odavati počast - rekao je Lukač.

Lukač je istakao da policija Srpske danas proslavlja 25 godina rada i postojanja, čestitajući ovaj važan dan zaposlenima u MUP-u. Posebnu zahvalnost Lukač je izrazio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku navodeći da je predsjednik uvijek Ministarstvu unutrašnjih poslova pružao maksimalnu i bezrezervnu podršku.Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović čestitao je Policiji Srpske 25 godina rada na zaštiti Republike Srpske.

- Između Srpske i Srbije postoji jedna neraskidiva veza. Srbija i Republika Srpska imaju bliske, bratske odnose, a posebno mjesto zauzima saradnja ministarstava unutrašnjih poslova - naveo je Stefanović, kojem je dodijeljena Zlatna značka Policije Republike Srpske.

Povodom Dana policije i 25 godina MUP-a Srpske u Banjaluci je danas otkriven i osveštan centralni spomenik za 782 policajca koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te služen parastos i položeni vijenci. Spomenik ispred zgrade MUP-a Srpske, otkrili su predsjednik Srpske Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i Ivana Lizdek, kćerka Mile Lizdeka, policajca koji je poginuo u aprilu 1992. godine na Vracama u Sarajevu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).