Ulogujte se

Brčko: Vlada Distrikta uputila Skupštini prijedlog budžeta za 2017. godinu

Vlada Distrikta uputila je Skupštini prijedlog budžeta za ovu godinu u iznosu od 191 milion maraka. Cilj je da se ovaj strateški dokument što prije usvoji da bi se, sa privremenog, prešlo na stalno finansiranje institucija, ističu u vladajućoj koaliciji. Opozicija tvrdi, međutim, da je riječ o najlošijem prijedlogu budžeta u posljednjih 17 godina postojanja Distrikta.

Prijedlog je manjkav i ne odgovara sadašnjem stanju s obzirom na to da je bez većih izmjena sačinjen još u oktobru.

Međutim, kako kažu u Vladi distrikta, i to je bolje nego da se institucije i dalje finansiraju na osnovu privremene odluke.

"Računamo da ćemo u saradnji sa Skupštinom i kroz javne rasprave doobiti kvalitetne prijedloge, da bi na kraju budžet zaista bio po mjeri građana i institucija Distrikta Brčko", rekao je gradonačelnik Distrikta Brčko, Siniša Milić.

 I u Komisiji skupštinske većine za budžet, koja je dala zeleno svjetlo za raspravu o prijedlogu tvrde-prijedlog ovog dokumenta nije u inetersu većine stanovništva.

Halil Ljuca, predsjednik Komisije za budžet u Skupštini Distrikta Brčko kaže da prijedlog budžeta za 2017. godinu nije napravljen ili sastavljen na način da ispunjava očekivanja većine građana.

U opozicionim klupama razočarani su predloženim budžetom.

"Kapitalni budžet praktično ne postoji, prihodnu stranu je teško povećati, i ova skupštinska većina je rebalansom budžeta za 2016. godinu ukinula nekoliko miliona maraka kapitalnih projekata, a iz budžeta za 2016. godinu, obećali su da će to nadokanditi. U ovom budžetu do sada, nisu", zaključio je Siniša Golić.

Popravka prijedloga budžeta trajaće tokom javne rasprave građana do kraja aprila, do kada bi ovaj dokument trebalo da bude usvojen.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).