Ulogujte se

Direktor Policije RS Gojko Vasić danas na uništavanju naoružanja

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić prisustvovaće danas u Banjaluci uništavanju naoružanja koje su građani dobrovoljno predali policiji u kampanji "Biraj život bez oružja".

Vasić će uništavanju naoružanja prisustvovati u 12.00 časova u preduzeću "Jelšingrad", najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske. 

Kampanju "Biraj život bez oružja" MUP Srpske provodi u Republici Srpskoj od 1. septembra 2013. godine, uz podršku UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OEBS-a u BiH, britanske Ambasade u BiH i Eufora. 

Zakonom o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja Pepublike Srpske građanima je omogućeno da dobrovoljno predaju policiji naoružanje koje posjeduju bez ikakvih sankcija i protiv njih neće biti pokretan prekršajni ili krivični postupak. 

U "Jelšingradu" će ovom prilikom biti uništeno i naoružanje koje je prikupljeno u Federaciji BiH i Brčko distriktu. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zahvaljuje građanima koji su prepoznali značaj ove problematike i policiji predali oružje koje ilegalno posjeduju. 

1 komentar

 • Dzana Mujadzic
  Dzana Mujadzic ponedjeljak, 23 Februar 2015 17:19 Link za komentarisanje

  Dobar dan,
  Pozdravite doticnog sefa iz Pariza. Porucuhem mu da se obavijesti kod UN i Europske administracije da su "mudjahedini" rehabilitirani i proglaseni nevinim od svih optuzbi. Isto kao i sest Arapa koji su bili vjencani Bosankama pa strpani u Guantanamo. Nema ni jedne optuzbe protiv njih. Bili u zatovu zbog nicega.
  Zanimljivo kako tako visoki cinovnik ne zna sta se dogadja u svijetu. Koju je skolu zavrsio i gdje?
  Pitam ga jer sam zavrsila nase i strane fakultete a porijeklo mi je banjalucko. Necu biti nepristojna ali bilo bi dobro da se vrati u skolu ako je ikada u njoj bio?
  Srdacno
  DM novinarka i sveucilisna iztraziteljica na Sorbonne

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).