Ulogujte se

Tegeltija: Budžet 3,2 milijarde KM; Minuli rad po koeficijentu 0,3

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Vlada Srpske utvrdila Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2017. godinu od 3,2 milijarde KM i Prijedlog ekonomskih reformi Srpske od 2017. do 2019. godine.

Usvajanjem programa ekonomskih reformi i budžeta , kako je rekao, ispunjeni su uslovi za aranžman sa MMF-om i za usvajanje ključnih dokumenata za funkcionisanje Srpske u idućoj godini. Budžetski okvir ostaje 3,2 milijarde KM, a Srpska će se u anrednoj godini zadužiti za još 608 miliona maraka.

Tegeltija je najavio ukidanje posebnog doprinosa za solidarnost, dok će Fond solidarnosti nastaviti sa radom. Vlada je ostala pri odluci da se minuli rad obračunava po koeficijentu 0.3 odsto, iako je Savez sindikata bio protiv.

Vlada Srpske na sinoćnjoj posebnoj sjednici, osim ova dva prijedloga, utvrdila je po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, Prijedlog zakona o bankama Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Srpske, te Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).