Ulogujte se

Čubrilović i Van Sta o jačanju saradnje Srpske i regije Tirol

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Austriji.

Čubrilović  je danas u Tirolu razgovarao sa predsjednikom Parlamenta ove austrjske pokrajine Hervigom Van Staom, predstvanicima Privrednog saveza Tirola i posjetio privredni pogon firme Teni.

Čubrilović i Van Sta saglasili su se da postoje mogućnosti za jačanje saradnje regije Tirol i Republike Srpske i povezivanja u oblastima koje su od zajedničkog interesa, kao što su projekti u oblastima turizma, obrazovanja i kulture.

Dogovoreno je da se intenzivira saradnja na nivou skupštinskih radnih tijela i resora koji mogu ponuditi zajedničke projekte prema fondovima Evropske unije.

Čubrilović je razgovarao i sa predsjednikom Privrednog saveza Tirola Francom Herlom o jačanju saradnje u oblasti privrede i prenošenju iskustava koja Tirol ima u promociji ove pokrajine, koja je jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Evropi.

Herl je zrazio zainteresovanost za ulaganja u Banjaluku i Republiku Srpsku.

Čubrilović je danas posjetio i privredni pogon metalne industrije Teni i razgovarao sa vlasnikom i direktorom kompanije Arturom Tenijem, a u 18 časova će u Zajednici srpskih klubova u Tirolu razgovarati sa predstavnicima dijaspore.

Čubrilović će sutra boraviti u Salcburgu gdje će razgovarati sa predsjednicom parlamenta Salcburga Brigitom Palauf, te predstavnicima privrednih društava ove regije o mogućnostima uspostavljanja privredne saradnje.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).