Ulogujte se

Srpska danas pokazala demokratsku snagu - poruka političara

Republika Srpska i danas je, na lokalnim izborima, pokazala demokratsku snagu, poruka je funkcionera republičkih i zajedničkih institucija i predsjednika političkih partija, koji su obavili svoju građansku dužnost.

Svi očekuju da današnji dan potvrdi demokratsku zrelost Srpske i njenih građana. Nadaju se da će najsposobniji biti izabrani da vode lokalne zajednice, što će značiti duguročnu perspektivu za cijelo društvo.

To su danas poručili sa glasačkih mjesta.

- Nakon predizobrne kampanje, koja je prošla bez većih incidenata, građani i na lokalnim izborima pokazuju demokratsko, zdravo lice Republike Srpske, kaže predsjednik Milorad Dodik. Istakao je da je nesumnjivo da nove vlasti, sa novom energijom i sa novom podrškom naroda mogu da naprave najviše.

I predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uvjeren je da će nakon loklanih izbora biti manje političkih tenzija, a političari se okrenuti suštinskim, životnim pitanjima građana.

- Ja se nadam da će svi shvatiti svoju poziciju u kojoj se nalazimo u ovom trenutku i uz mnogo ozbiljnosti prevazići ove postojeće tenzije, kaže predsjednik parlamenta Srpske.

Premijerka Željka Cvijanović nada se da su građani u svojim lokalnim zajednicama izabrali odgovornu vlast.

U tom smislu, nada se, da će građani izabrati sposobne načelnike i gradonačelnike, ali i odbornike, koji će zajedno da rade na dobrobiti građana Republike Srpske.

Da je ovo dan demokratije, uvjeren je i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Mladen Ivanić. Nada se da će ljudi izaći na izbore i pokazati svoju volju i da će biti izabrana loklana vlast po volji naroda.

I predsjednici političkih partija u Srpskoj nadaju se velikoj izlaznosti građana, u duhu demokratije.

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, izjavio je da čekuje da izborni proces prođe u mirnoj i demokratskoj atmosferi a PDP-ov Branislav Borenović da je najvažnije da što veći broj građana izađe i izabere svoje predstavnike.

Izbor je u rukama građana, kažu političari. Važno je što su glasali, ali još važnije da su birali.

- Treba birati one ljude koji su usmjereni ka cilju da svakom stanovniku bude lakše, kaže Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Petar Đokić, predsjednik SP, očekuje da ovi izbori donesu novi kvalitet, da se ojača ekonomija i da bude veća saradnja lokalne i republikčke vlasti.

Izbori su odgovornost za budućnost i građanska obaveza, poručuje predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić.

- Da slavimo pobjedu uspješnog projekta koji se zove ujedinjena Srpska, mirna Srpska i Srpska za razvoj, dodaje Stevandić.

Mnogi od političkih lidera u Srpskoj smatraju da su ovi izbori, bez obzira na to što se bira lokalna vlast, ogledalo opštih izbora, za dvije godine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).