Ulogujte se

Brod: Otvoren Sajam privrede, poljoprivrede i turizma

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Brodu otvorila Sajam privrede, poljoprivrede i turizma.

Ova dvodnevna manifestacija, koja se održava u Sportsko-kulturnom centru, okupila je veliki broj izlagača, koji će predstaviti proizvode i usluge.

Cvijanovićeva je istakla da je ovaj sajam dobio regionalnu dimenziju i da predstavlja dobru inicijativu lokalnog karaktera.

Ona je naglasila da je Vlada putem raznih intervencija prisutna na području opštine Brod.

"Intervencijama različitih ministarstava mi smo prethodnih godina uložili više od 25 miliona KM, te podržali znatan broj projekata iz oblasti ekonomskog i socijalnog dijela našeg razvojnog programa putem kojeg je uloženo 1,5 miliona KM", navela je Cvijanovićeva. Ona je istakla značaj koraka učinjenih u pravcu saradnje sa radnicima.

"Kroz razne projekte podrške zapošljavanja pomogli smo privredni sektor da proteklih godina zaposli oko 150 radnika, zajedno sa inicijativama lokalne uprave. Ujedno smo radili i na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, gdje su zbrinuta 93 korisnika", kaže Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić ističe da je ovaj četvrti sajam veoma uspješno organizovan i da je primijetan porast interesovanja za učešće bilo u formi izlagača, posjete ili pružanja podrške.

"Ona već sada dobija karakter tradicionalne manifestacije po kojoj je Brod prepoznatljiv", smatra Jovičić.

On je dodao da je jedan od osnovnih zadataka lokalne uprave da se sama otvori prema svijetu putem ovakvih manifestacija, koje na najbolji način prezentuju stvarne kapacitete jedne lokalne zajednice.

Na Sajmu, kao i do sada, učestvuju predstavnici "Optima grupe", kao vlasnici Rafinerije nafte u Brodu, najvažnijeg privrednog društva kako u Brodu tako i na području čitave Republike Srpske.

Otvarenju Sajma prisustvovali su potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić i generalni direktor Rafinerije nafte Andrej Getinger.

Sajam traje danas i sutra. Osim Sajamske izložbe, sutra će na lokaciji biti otvoren i četvrti tradicionalni Gastro-susreti opštine Brod.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).