Ulogujte se

Trebinje: Lokalizovani skoro svi požari

Stabilizuje se situacija sa požarima koji su prije tri dana izbili na platou Trebinjskih brda i na obodu planine Leotar. Lokalizovani su skoro svi požari.

Ono što je najvažnije jeste da nisu ugrožene kuće, ali vatrogasne ekipe i dalje ostaju na terenu.

Poslije tri neprospavane noći, trebinjski vatrigasci konačno mogu da odahnu. Smiruje se stanje sa požarima, u čijem gašenju su prethodnih dana učestvovali i pripadnici Civilne zaštite, šumari, dobrovoljci, a dejstvovao je i helikopter Oružanih snaga BiH. Vatrogasci i dalje dežuraju na potezu Aljetići-Trebijovi, kao i u selu Jasen.

- Stanje je stabilnije nego prethodnih dana. Lokalizovali smo skoro sve požare. Opasnost kućama skoro nigdje ne prijeti. Sinoć i tokom noći gasili smo požar na području sela Jasen, gdje je gašeno oko pet-šest kilometara linije. Vatrogasci su i danas na terenu, istakao je Milan Tepavčević, šef smjene.

Ostao je jedan krak požara, koji ide iznad sela Grkavci. Radi se o vrlo nepristupačnom području, koje nije naseljeno. Vatrogasci nisu dozvolili da požar pređe magistralni put Trebinje-Bileća, gdje je najkritičniji bile juče tokom jutarnjih časova.

- Najvažnije je da nismo dozvolili da se požar približi gradu. Nismo dali da se vatra pređe put jer bi tada ugrozilo naselje Gorica i sam grad, dodao je tepavčević.

Za sada nema informacija koliku površinu šume i niskog rastinja je vatra progutala. Prethodnih dana, gorjeli su uglavnom trava i nisko rastinje.

S obzirom na oskudnu vegetaciju u Hercegovini, šteta od požara je više ekološka, nego materijalna.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).