Ulogujte se

Pendešova na Regionalnom sastanku u Beogradu

Delegacija Ministarstva odbrane BiH, predvođena zamjenikom ministra za politiku i planove Marinom Pendeš, učestvovaće na dvodnevnom Regionalnom sastanku o povećanju učešća zemalja zapadnog Balkana u UN operacijama održavanja mira, koji će početi danas u Beogradu.

Pendešova će u obraćanju učesnicima naglasiti da je dosadašnje djelovanje BiH u mirovnim operacijama doprinijelo njenoj međunarodnoj afirmaciji, kao i da je upućenost regionalnih kapaciteta i sposobnosti jedan od načina da se u budućnosti još bolje doprinese naporima UN u postizanju i očuvanju mira u svijetu, saopšetno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

U delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na sastanku u Beogradu, osim Pendešove, biće i stučni savjetnik za operacije podrške miru u Ministarstvu odbrane BiH Siniša Ostojić i komandant Centra za obuku za mirovne operacije /PSOTC/ Jasmin Čajić. 

Regionalni sastanak organizovali su Odjeljenje za mirovne operacije UN, Institut za međunarodni mir, Kancelarija UN u Beogradu i Vlada Srbije. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).