Ulogujte se

Apel vozačima pred početak drugog polugodišta

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apelovalo je na vozače da budu dodatno oprezni jer u ponedjeljak počinje drugo polugodište školske 2015/16. godine.
"Vozačima, naročito mlađim, savjetujemo dodatni oprez u blizini škola, vrtića, parkova i igrališta. Trebalo bi da voze propisanom brzinom, ali i da prate postupke najmlađih učesnika u saobraćaju", saopšteno je iz MUP-a.Iz MUP-a je najavljeno da će sa početkom nastave u školama biti pojačano prisustvo policajaca u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj učenika.

U saopštenju se navodi da će policijski službenici pojačano kontrolisati saobraćaj, sa akcentom na brzinu, poštovanje odnosa vozač-pješak i tehničku ispravnosti autobusa za prevoz učenika.

Nepropisno parkirana vozila u zonama škola biće uklanjana, posebno u zonama pješačkih prelaza, a sankcionisaće se i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

"MUP Srpske upozorava da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da svojim postupanjem zaštite najmlađe, te da vožnju prilagode vremenskim i uslovima na putevima", navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).