Ulogujte se

U svim hramovima služene božićne liturgije

U svim hramovima Mitropolije dabrobosanske jutros su, na najradosniji hrišćanski praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božić, služene božićne liturgije.


U Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu Svetu liturgiju služio je rektor Bogoslovije u Foči arhimandrit Lazar /Lazarević/, uz sasluženje sveštenstva.

Božićnu poslanicu NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja pročitao je starješina Saborne crkve, protojerej stavrofor Vladimir Stupar.

On je vjernicima poželio da radost današnjeg praznika bude uvijek u srcima njihovim, u domovima i da tu radost prenose tamo gdje idu, rade i žive.

"Neka i današnji praznik pokaže da ste vi zaista djeca Božija. Neka je sretan i blagosloven današnji praznik. Hristos se rodi!", poruka je protojereja Stupara.

Božićnoj liturgiji prisustvovao je i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević.

Oko Saborne crkve jutros je bilo pojačano prisustvo policije Kantona Sarajevo.

Božićna liturgija služena je jutros i u Staroj crkvi na Baščaršiji.

U prisustvu velikog broja vjernika, božićne liturgije služene su i u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama i hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnom Sarajevu, nakon čega su vjernici koji su postili božićni post pristupili Svetoj tajni pričešća.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).