Ulogujte se

BiH - Izbori - Završene pripreme za brojanje glasova pristiglih putem pošte

U Glavnom centru za brojanje Centralne izborne komisije BiH noćas je skoro završeno brojanje nepotvrđenih glasačkih listića sa opštih izbora održanih u nedjelju, 12. oktobra, a istovremeno je završena priprema za brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte, izjavila je danas član Komisije Irena Hadžiabdić.

Ona je navela da je riječ o oko 2.000 nepotvrđenih glasačkih listića i dodala da je CIK do sada preuzeo oko 32.000 glasačkih paketa pristiglih iz inostranstva. 

"Ne mogu dati tačan podatak, jer se vrlo često desi kada se otvori glasački paket da u njemu budu listići za više osoba", rekla je Hadžiabdićeva novinarima i dodala da će CIK sa tačnim brojem izaći u javnost kada od Glavnog centra za brojanje dobije podatke. 

Prema njenim riječima, u toku je priprema za brojanje glasačkih listića u odsustvu. "Od Ministarstva inostranih poslova BiH obaviješteni smo da će sutra stići materijal iz diplomatsko-konzularnih predstavništava", navela je Hadžiabdićeva. 

Ona je istakla da do sada nije bilo primjedbi posmatrača koji prate rad Glavnog centra za brojanje, koji se nalazi u sarajevskoj Zetri. 

Na opštim izborima u nedjelju glasanje je organzovano u pet diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u NJemačkoj i Austriji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).