Ulogujte se

Pod kontrolom požari u Republici Srpskoj

Požari na planini Vardi, na području opštine Rudo, i na graničnom području opština Gacko i Bileća, pod kontrolom su, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.


Iz Uprave navode da u Republici Srpskoj već danima traje uspješna borba vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite sa požarima, a da su, prema podacima iz područnih operativno–komunikativnih centara 121, u posljednja 24 časa aktivna ta dva požara.

U opštini Rudo aktivan je šumski požar na planini Vardi kod sela Ravanci. Zbog nepristupačnog terena vatrogasci i radnici nadležnog šumskog gazdinstva suzbijaju vatru i kontrolišu njeno širenje, ističe se u saopštenju.

Sinoć je na brdu Bjelašnica, između područja opština Gacko i Bileća, izbio požar koji tinja i kontrolisan je.

U Gacku su vatrogasci imali tri upješne protivpožarne intervencije.

Na području Trebinja kiša je pomogla da bude ugašen požar kod Zubaca. Još dvije uspješne vatrogasne intervencije u Trebinju zabilježene su na lokalitetima Trebinjska brda i Šiškovići.

U Banjaluci vatrogasne ekipe uspješno su izašle na kraj sa vatrom na otvorenom na sedam, a u Bijeljini na dva lokaliteta.

U protekla 24 časa vatrogasci su imali uspješnu intervenciju u Novom Gradu, Prnjavoru, Višegradu, Milićima, Zvorniku, Foči i Nevesinju. Nije bilo ugroženih objekata, niti povrijeđenih lica.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).