Ulogujte se

Republika Srpska - Nova škola reprezent osnovnog obrazovanja

PRNJAVOR - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izrazio je zadovoljstvo što je u Prnjavoru otvorena novoizgrađena Osnovna škola "Branko Ćopić", ističući da je ona "pravi reprezent osnovnog obrazovanja Srpske, nastala kao rezultat zadužbinarstva, izraz razumijevanja i gledanja u budućnost uspješnog pojedinca iz ove sredine".

"Nadam se da će ovaj dah zadužbinarstva, koji u Srpskoj još nije zaživio u punom kapacitetu, motivisati i druge uspješne ljude da investiraju u institucije obrazovanja u svojim sredinama", rekao je Mutabdžija nakon razgovora sa direktorom škole Rajkom Aleksićem. 

On je zahvalio donatoru Dragi Malinoviću i preduzeću "Komerc Mali" koji su za više od 500 djece iz Prnjavora obezbijedili optimalne uslove za rast, razvoj i učenje. 

Direktor škole Rajko Aleksić podsjetio je da je nastava za oko 530 učenika u centralnoj Osnovnoj školi "Branko Ćopić" počela juče. 

Ministar Mutabdžija danas će u Doboju posjetiti Osnovnu školu "Dositej Obradović" i Srednjoškolski centar, a u Šamcu je predviđen obilazak gradilišta Osnovne škole "Crkvina", posjeta Oanovnoj školi "Šamac", te sastanak sa načelnikom opštine Savom Minićem. 

On će u Bijeljini prisustvovati svečanosti povodom osveštanja obnovljenog Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i Svih svetih mučenika srpskih i obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).