Ulogujte se

Ruska rezolucija uravnotežena i usmjerena ka pomirenju u BiH

Rusija je predala Savjetu bezbjednosti UN alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protivtežu britanskom dokumentu koji se predlaže za usvajanje povodom 20 godina od tragičnih događaja u Srebrenici, javile su ruske agencije pozivajući se na pres sekretara ruske misije pri UN Alekseja Zajceva.


"Ovaj nacrt smatramo uravnoteženijim i orijentisanim na pomirenje strana, a ne na stvaranje dodatnih linija podjela u BiH", rekao je Zajcev, prenose beogradski mediji.

On nije želio da govori o glavnim odredbama dokumenta koji je predložila Rusija, navodeći da je to u ovom trenutku "nesvrsishodno".

Ruski mediji podsjećaju da Velika Britanija planira da svoj nacrt rezolucije na glasanje dostavi 7. jula, četiri dana pred obilježavanje 20 godina od tragičnih događaja u Srebrenici.

Naglašeno je da se u britanskom dokumentu ubistvo 8.000 muslimana u Srebrenici 1995. godine kvalifikuje kao "genocid", a da su iz uvida u nacrt srpski mediji izračunali da se riječ "genocid" u tekstu upotrebljava 35 puta, dok se "pomirenje" pominje samo tri puta.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).