Ulogujte se

Obilježen dan oslobođenja Opštine Derventa

DERVENTA, 29. SEPTEMBRA - Polaganjem vijenaca i služenjem parastosa poginulim borcima ispred centralnog-spomen obilježja u Derventi je obilježen 29. septembar, dan kada je prije 22 godine oslobođena opština Derventa u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence i cvijeće položili su načelnik opštine Milorad Simić i njegov zamjenik Igor Žunić, potpredsjednik Skupštine opštine /SO/ Milan Đukić, delegacije boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i predstavnici političkih stranaka. 

Načelnik opštine Derventa Simić upriličio je svečani prijem za rukovodstvo opštinske Boračke organizacije i predstavnike drugih boračkih organizacija. 

"Ovo je dan kada se sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu svih nas, da pokažemo da nisu zaboravljeni, kao i njihove porodice. Pravimo normalizaciju stanja i radimo na tome da opštinu svrstavamo u red dobrih opština u Republici Srpskoj", rekao je Simić. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Derventa Boro Dobrilović rekao je da je 29. septembar dan kada je oslobođena cijela teritorija opštine Derventa. 

"U grad smo ušli već 4. jula, ali izbijanjem na Obodni kanal sloboda je stigla na cijelu teritoriju opštine. Boračka organizacija je povodom ovog dana imala saborovanje boraca, ali ove godine nije upriličena svečanost, jer nismo željeli da to činimo u izbornoj kampanji, da neki to ne uporede sa održavanjem izbora ili podrškom nekoj političkoj partiji", rekao je Dobrilović.

Poslednja izmjenaponedjeljak, 29 Septembar 2014 14:08

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).