Ulogujte se

Cvijanović: U Sarajevu se može obaviti dobar posao za Srpsku

BANJALUKA - Kandidat koalicije SNSD–DNS–SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović smatra da se u Sarajevu može obaviti dobar posao za Republiku Srpsku.
Cvijanovićeva je rekla da odlično poznaje političko Sarajevo, ali i da ono poznaje nju.

"Meni ne treba kampanja, jer sam prethodnih godinu i po dana provela sa ljudima i oni me dobro znaju", izjavila je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je rekla da nema vremena da vodi računa o tome šta su rekli njeni protivkandidati, niti smatra da je to važno.

"Meni je važnije da razgovaram sa ljudima gdje nema medija i dobijem predstavu o tome šta treba da se uradi, nego da slušam nekog dokonog opozicionara", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, sve što je dobro za Republiku Srpsku može se obaviti, a da se nikom drugom ne nanese šteta.

"Kompleksnost same političke scene i svega što se tamo dešava pokazuje da morate da razumijete šta tamo radite. Ja to razumijem", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, najveća slabost BiH u ovom trenutku je što se ne može naći nijedna politička ideja o nečemu što treba da je obilježi.

"Mi u BiH nemamo saglasnosti ni o njenoj prošlosti, ni o njenoj sadašnjosti, a ne vidi se saglasnost ni o njenoj budućnosti, što je prevelik izazov", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je ocijenila da je uticaj stranih faktora u BiH oduvijek bio prevelik i da stranci nisu dozvolili razvoj unutrašnjeg dijaloga.

"Kada neko kaže da se iz Republike Srpske ruši suverenit BiH, to je smiješno, jer je on već toliko uništen zbog onih koji su u njeno ime, a bez prava odlučivali, jer nisu njeni građani", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je upozorila da se stranci miješaju i u izbore u BiH putem finansijske podrške i seminara.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).