Ulogujte se

Aferama se moraju baviti nadležne institucije

Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović smatra da eventualnim aferama u vezi sa gradnjom Koridora "Pet ce" treba da se bave nadležne institucije, a ne ministarstvo koje je nedavno preuzeo.


Matanović je istakao da je nastavak izgradnje autoputa prioritet ovog ministarstva, odnosno da je najznačajnije riješiti pitanje finansiranja nastavka gradnje, što će biti aktivnost ne samo ministarstva, već i Savjeta ministara BiH.

Kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Svilaja, Matanović je podsjetio da je BiH obezbijedila pripadajući dio sredstava za gradnju, ali da u prethodnom periodu odabrani izvođač nije u ugovorenom roku uveden u radove, zbog čega je ugovor raskinut.

"U saradnji sa hrvatskom stranom, trenutno je u postupku priprema nove konkursne dokumentacije. Preduzeću sve mjere iz svoje nadležnosti da bi pripremne aktivnosti, i sam postupak gradnje mosta, bili započeti u što skorijem roku", rekao je Matanović za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, opredjeljenje Ministarstva je da se u postupku imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH izbjegnu sve političke konotacije, te da se procedura okonča na zakonit način što prije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).