Ulogujte se

Borci Republike Srpske nezadovoljni svojim statusom

Boračka organizacija Republike Srpske nije zadovoljna trenutnim statusom u odnosu na druga udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata, zaključak je koji je danas u Gradišci usvojilo Predsjedništvo BORS-a.
Predsjednik Predsjedništva BORS-a Duško Miletić rekao je na današnjoj sjednici ovog tijela da će, na osnovu usvojenog zaključka, Boračka organizacija tražiti od resornih ministarstava Republike Srpske da se pokrene pitanje definisanja mjesta i uloge ove organizacije u društvu."Ova sjednica trebalo bi da bude prekretnica u radu Boračke organizacije. Pitanje statusa organizacije je moralo jednog dana da dođe na red, jer je u prošlom periodu raznim organizacijama i udruženjima priznat isti status kao i Boračkoj organizaciji Republike Srpske, što je suprotno zakonu koji reguliše ovu oblast", naglasio je Miletić.Miletić je naveo da je borački dodatak, uprkos tome što je, kako je rekao, sramotno nizak, diskriminatorski definisan uredbom koja na različite načine tretira borce sa istim periodom provedenim u ratu.

"Boračka organizacija će kod nadležnog ministarstva insistirati da dođe do promjene uredbe o boračkom dodatku i dati prijedloge za to. Ne može kriterijum kod dodjele boračkih dodataka da bude rodni list, nego učešće u ratu. Ta nepravda izaziva nezadovoljstvo upravo kod dijela boračke populacije koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske", istakao je Miletić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).