Ulogujte se

Stevandić: Srbofobna i destruktivna politika SDA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da Predsjedništvo SDA, osudom inicijative za donošenjem skupštinske deklaracije povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Srpske pred Ustavnim sudom BiH, pokazuje srbofobnu politiku, usmjerenu ka destrukciji i sukobima, a ne zajedničkom životu.


Stevandić je rekao da SDA pokušava da kreira procese koji su vezani za ustavna pitanja i pokušava da svojim apelacijama Ustavnom sudu BiH napravi model za promjene ili urušavanje Ustava Republike Srpske.

"Mislim da oni treba da izađu iz 1992. i 1995. godine i da se okrenu budućnosti", dodao je Stevandić.

On je dodao da sva prava koja prema Povelji UN i evropskim konvencijama ima jedan narod, ima i srpski, i da to SDA mora da nauči.

Prema njegovim riječima, SDS će participirati u svakoj inicijativi koja štiti Republiku Srpsku, a deklaracija povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH to nesporno čini.

"To je izvan partijskih okvira i interesa, jer je riječ o državnom i nacionalnom pitanju", rekao je Stevandić.

Predsjedništvo SDA osudilo je inicijativu da u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude donesena deklaracija povodom zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH.

U SDA tvrde da je riječ o "grubom pritisku na Ustavni sud BiH i uplitanju u rad pravosudnih institucija" i najavljuju da će poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini ponuditi deklaraciju kojom se izražava spremnost na poštivanje principa samostalnosti i nezavisnosti sudova i zabrane političkog uplitanja u njihov rad.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).