Ulogujte se

Uzaludno dokazivanje odgovornosti samo jednog naroda

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović ocijenio je povodom pravosnažne presude generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru da je uzaludan trud Haškog tribunala da dokaže odgovornost samo jednog naroda, jer istorija, analize i činjenice potvrđuju drugo.


Mitrović je rekao Srni da potvrda kazne doživotnog zatvora generalu Tolimiru samo još jednom pokazuje da se inisistira na utvrđivanju zločina pripadnika samo jednog naroda.

"Niko ne spominje velike žrtve etničkog čišćenja od 1992. do 11. jula 1995. godine", istakao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, uzaludan je trud suda u Hagu i svih "sponzora" da dokažu odgovornost samo jednog naroda jer istorija, analize i činjenice potvrđuju drugo, pa je "ovo samo trenutno njihova 'pirova pobjeda'".

Mitrović je rekao da je ova presuda očekivana, jer je to samo potvrda projektovanog sistema rada Haškog tribunala.

"Ništa me ne iznenađuje, jer Tolimir nije /Ante/ Gotovina, niti neko od mnogih drugih iz BiH, koji imaju zaštitu i kod kojih se ide u objektivno utvrđivanje svake pojedinačne odgovornosti", istakao je Mitrović.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala juče je pravosnažno potvrdilo kaznu doživotnog zatvora generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru.

Presuda Žalbenog vijeća, kojom je odbačena Tolimirova žalba na kaznu za zločine nad nad muslimanima iz Srebrenice u julu 1995. godine, donesena je uz izdvojeno i djelimično suprotno mišljenje sudije Žana-Kloda Antonetija.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).