Ulogujte se

Dodik: Bosić će se morati suočiti sa lažima koje iznosi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da protiv njega nema nijedne krivične presude niti se vodi ijedan postupak, te da /lider SDS-a/ Mladen Bosić pravi medijski spektakl bez dokaza i argumenata.


Dodik je naglasio da će sam Bosić, kojeg je tužio za klevetu, na kraju procesa morati da se suoči sa neistinama i lažima koje iznosi.

"Uvjeren sam da Bosić nema dokaze za to što tvrdi, a to što on pokušava da napravi medijsku karikaturu, to je dio propagande ili želje da se medijski ostane aktivan", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da pripremno ročište na kojem je trebalo da se obave pripreme po njegovoj tužbi protiv Mladena Bosića za klevetu ne bi trebalo da ima takvu medijsku pažnju kakvu je dobilo i da bi cijelu stvar trebalo prepustiti samom sudu.

"Nemam najeru da se pojavljujem na sudu, tamo će biti moj pravni zastupnik. Ako ocijenim da je potrebno da se pojavim, ja ću to učiniti, ali pripremno ročište nije razlog za to", rekao je Dodik.

On je naglasio da se u medijima pravi hajka o navodnim krađama oko autoputa, "Boske" ili slično, ali da valjanih razloga za tužbu tu nema.

"Da su htjeli da nešto dokažu, oni bi sami pokrenuli parnicu, ne bi čekali da ja to učnim", rekao je Dodik, ističući da vjeruje da će sud shodno dokazima donijeti konačnu odluku.

On je naglasio da nema razloga da odgovara na niz neosnovanih Bosićevih optužbi, posebno ne nakon dva opsežna postupka protiv njega koji su završeni u Dodikovu korist.

Dodik je negirao tvrdnje da je njegov sin dobio kredit i istakao da ga je dobilo preduzeće u kojem on ima dionice.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).