Ulogujte se

Posebna sjednica NSRS - predstava za narod

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usaglasio se danas da u ponedjeljak u 11 časova bude održana sedma posebna sjednica na kojoj će biti razmatrana informacija o „neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaj na položaj i prava Republike Srpske. Održavanje sjednice su zakazale stranke skupštinske većine, dok su opozicioni šefovi poslaničkih grupa bili protiv.

 

Na posebnoj sjednici, koja je iz SNSD-a ranije najavljena kao reakcija na deklaraciju Stranke demokratske akcije, govoriće se i o dejtonskoj strukturi BiH, pravima Republike Srpske, prenosu nadležnosti, ali i bonskim ovlašćenjima.

Poslanici opozicionih političkih partija nisu podržali održavanje posebne sjednice. Kažu da je u pitanju još jedna Dodikova predstava za javnost.

Stanić kaže da je SDS najviše trpio zbog upotrebe bonskih ovlašćenja i da je upravo SNSD učestvovao u brojnim prenosima nadležnosti.

Na posebnoj sjednici, pored Dodika, narodnim poslanicima će se obratiti i predsjendik SDS-a Mirko Šarović.

Predstavnici opozicionih partija skupštinskoj većini zamjeraju i što ih nisu konsultovali oko sazivanja posebne sjednice, što će kako je najavljeno, uticati i na ishod glasanja u parlamentu Republike Srpske.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).