Ulogujte se

Ne možemo biti taoci koalicije SNSD-SDA-HDZ

Parlament BiH treba da radi, ne možemo biti taoci neuspjeha koalicije SNSD-SDA-HDZ-a u formiranju vlasti, poručio predsjednik SDS-a Mirko šarović . Šarović je izjavio za BN TV da će njegova stranka podržati održavanje sjednice jer je, kako kaže, besmisleno da Parlamentarna skupština, ali i svi građani budu taoci neuspjeha koalicije SNSD-SDA-HDŽ u formiranju novog Savjeta ministara BiH.

„Rekao bih da se na određen način vrši svjesna i namjerna blokada kako bi neodržavanje sjednice poslužilo kao svojevrsan pritisak na političke faktore da dođu do formiranja vlasti. Mislim da je to potpuno nepotrebno“, rekao je Šarović.

Prvi čovjek SDS-a kaže da je poznato je da na ratifikaciju međunarodnih sporazuma i ugovora čeka više finansijskih aranžmana vrijednosti višoj od milijardu KM.

„Mislim da to snažno utiče na privredne, investicione aktivnosti u zemlju i mislim da se svjesno minira razvoj cijele zemlje I sa tim se treba prestati“, naglašava Šarović.

Pored finansijskih aranžmana treba znati da nemamo budžet zbog neusvajanja budžeta, nema više kapitalnih projekata, naglašava predsjednik SDS-a i dodaje:

„Mnogo buke se oko toga diglo, ali oni koji dižu buku treba da podignu dva prsta i da prihvate usvajanja budžeta na nivou zajedničkih institucija.“

Podsjećamo, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas 2. sjednicu Kolegija tog doma u proširenom sastavu. Na predloženom dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje preostalih prijedloga za izbor članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i dogovor o radu 2. sjednice tog doma.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).