Ulogujte se

Optima grupa: Optimizacija broja zaposlenih ni na koji način nije vezana za obustavu rada

Optimizacija broja zaposlenih i troškova poslovanja, ni na koji način nije vezana za obustavu rada u Rafineriji nafte Brod, saopšteno je iz Optima grupe, koja se oglasila povodom navoda koje su prenijele pojedine medijske kuće, a koje se tiču organizacije radnog procesa u Rafineriji nafte Brod.

- Optimizacija je dio programa vezanog za povećanje efikasnosti rada, koja takođe obuhvata i aktivnosti u gasifikaciji Rafinerije nafte (usmjerene na smanjenje gubitka na naftnim derivatima zbog sopstvene potrošnje), te projekat proizvodnje solarne energije (usmjeren na smanjenje količine električne energije, koja se kupuje na tržištu, a koju već duži period prati kontinuirani rast cijena) - navode iz Rafinerije.

Optimizacija radnih resursa koja je vezana za tehnološke viškove u Rafineriji nafte, kažu, slijedi iste principe kao i u slučaju drugih rafinerija nafte u Evropi (jedinični troškovi proizvodnje po toni krajnjeg proizvoda - naftnih derivata).

- Dodatna otpuštanja nisu planirana do kraja ove godine. Dalje smanjenje moguće je u slučaju realizacije tehničkih mjera, izmjene režima opsluživanja opreme, te organizacione strukture preduzeća. Sve to će se, naravno, odvijati uz poštovanje svih normi i propisa vezanih za rad i održavanje proizvodnih objekata ove vrste - navode iz ovog preduzeća.

Rješenje vezano za pokretanje Rafinerije nafte biće doneseno nakon dobijenih rezultata istrage o uzrocima havarije, koja je u nadležnosti istražnih organa Republike Srpske, i koja je još uvijek u toku.

- Suvišno je naglasiti da rukovodstvo Nestro grupacije sa velikim nestrpljenjem očekuje njen konačni ishod. Rafinerija nafte je sa svoje strane izvršila sve potrebne radove na demontaži oštećene opreme i inženjerskih sistema, a takođe je formiran budžet i vremenski raspored remontnih radova, koji su potrebni za pokretanje rada preduzeća - istaknuto je u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).