Ulogujte se

Preduzete sve mjere i radnje u cilju zaštite interesa djece

Јavna ustanova Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Banjaluka saopštila je danas da su od strane rukovodstva i svih stručnih službi Doma preduzete sve mjere i radnje u cilju zaštite interesa djece. a sve povodom policijske akcije "Klub".

Јavna ustanova Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su preduzete smo sve neophodne mjere u cilju očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva, koja su prethodila izmiještanju djece iz porodica porijekla. Obezbijeđene su sve potrebne mjere i resursi u cilju njihove zdravstvene i socijalne zaštite.

Imajući u vidu navedeno, iz ЈU Doma za djecu "Rada Vranješević", apelovali su na medije i medijske profesionalce da prilikom izvještavanja uvažavaju zaštitu prava na privatnost i dostojanstvo djece i mladih i imaju u vidu rizik od dodatnog traumatizovanja, kao i potencijalne stigmatizacije svih štićenika, koji borave u Domu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).