Ulogujte se

Šetao Baščaršijom u majici sa oznakama ISIL-a

Sarajevska policija letimisala je muškarca, koji je u majici sa oznakama terorističke "Islamske države" šetao centrom Sarajeva.


Muškarac sa dužom bradom, obučen u crne pantalone sa kraćim nogavicama kakve nose pripadnici vehabijskog pokreta i majicom sa oznakama "Islamske države" šetao je juče Baščaršijom.

NJega su zaustavili i legitimisali pripadnici policije Kantona Sarajevo, koja do sada nije izdala saopštenje povodom ovog incidenta.

List "Dnevni avaz" objavio je fotografije na kojima se vidi ovaj muškarac i dva policajca.

U mjestu Gornja Maoča, sjedištu vehabijskog pokreta u BiH, prije nekoliko dana istaknuta je zastava i obilježja "Islamske države".

Nakon što je Federalna televizija objavila fotografiju iz Gornje Maoče, pripadnici više policijskih agencija u BiH, po nalogu Tužilaštva BiH, vršili su provjere na licu mjesta, ali nikoga nisu priveli.

Povratnik sa sirijskog ratišta Kenan Kršo sa još dva lica upao je 23. januara u džamiju Stara Breka kod Sarajeva i verbalno napao imama Muhameda Velića. Oni su na sebi nosili majice sa zastavom organizacije "Islamska država".

Federalni mediji tada su prenijeli da će Kršo biti sankcionisan prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira, te da je policija protiv njega izdala prekršajni nalog.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).