Ulogujte se

Brojni telegrami saučešća povodom smrti dvojice rudara

Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, stigli su brojni telegrami saučešća rukovodstva Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami "Braćan" na području opštine Srebrenica, te rukovodstvu Kompanije "Boksit".

- Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami "Braćan", na području opštine Srebrenica, u kojoj su živote izgubila dvojica rudara Slaviša Žugić i Branislav Ostojić dok su obavljali svoje radne zadatke. Tragična smrt rudara je veliki i nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i za Kompaniju "Boksit" - navodi Cvijanovićeva u telegramu.

Ona je porodicama Žugić i Ostojić, rukovodstvu i cjelokupnom kolektivu Kompanije "Boksit" uputila izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegrame saučešća prodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su tragično stradali u jami Braćan na području opštine Srebrenica, kao i kompaniji “Boksit“ iz Milića.

- Sa velikom tugom u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze dubokog saučešća zbog tragične smrti rudara, koji su stradali savjesno obavljajući svoj težak posao. Sve nas je duboko pogodila ova tragična vijest. Naše misli i osjećanja danas su sa vama. Ova vijest potresla je sve građane Republike Srpske - napisao je predsjednik Čubrilović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom teške rudarske nesreće na području Srebrenice telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara i rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

- Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić - istakao je Višković.

On je dodao da je gubitak dva života, dva dobra čovjeka, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju "Boksit", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Borislava kao dio kolektiva u Kompaniji "Boksit", u kojoj sam i sam radio - naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, danas je zbog tragične smrti Slaviše i Branislava velika žalost u Kompaniji "Boksit" i opštini Milići.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije `Boksit` - navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara Slaviše Žugića i Borislava Ostojića, te rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

- Sa dubokim žaljenjem sam primio vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami "Braćan", na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić - istakao je Dodik.

On je naglasio da je tragična smrt dvojice rudara nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, kompaniju "Boksit", kao i društvo u kojem su živjeli, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Uspomena na njih ostaće zauvijek sačuvana u srcima njihovih porodica, radnih kolega i svih ljudi koji su ih voljeli i poštovali - naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Borislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami "Braćan" na području opštine Srebrenica, te upravi Kompanije "Boksit".

- Јako me potresla vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić. Ne postoje riječi utjehe za ovaj nenadoknadiv gubitak dva ljudska života, kao i neizmjernu bol koju je ova tragedija prouzrokovala - naveo je Đokić u teleramu.

Đokić je telegram saučešća uputio porodicama stradalih rudara u svoje ime i u ime Ministarstva energetike i rudarstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića i Borislava Ostojića koji su stradali u nesreći u rudniku "Boksit" kod Srebrenice.

- Duboko me potresla vijest o pogibiji rudara koje je nesreća zadesila dok su vrijedno obavljali teške rudarske zadatke. U ime Savjeta ministara BiH i u svoje lično ime porodicama poginulih rudara i zaposlenima u rudniku "Boksit" upućujem izraze iskrenog saučešća - naveo je Zvizdić u telegramu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).