Ulogujte se

Bevanda: Neophodno što hitnije formirati vlast

Što hitnije formiranje vlasti neophodno je radi bolje budućnosti BiH, rekao je za Radio Republike Srpske ministar finansija i trezora BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda.

Govoreći o Upitniku Evropske unije, Bevanda je napomenuo da je u toku prevod odgovora koji zatim idu na potvrđivanje. Bevanda je naglasio da tehnički mandat Savjeta ministara već traje dugo i da BiH stoji - nazvavši je zemljom neiskorištenih potencijala.

- Tehnički mandat ide, a mi stojimo i to je kraj priče. Što tehnički mandat prije prestane i formira se vlast to je bolje - istakao je Bevanda.

On je dodao da iz iskustva zna da se najviše dobrih stvari za državu uradi na početku mandata.

- Ne znam zašto nije imenovan mandatar? I onda ostaje 30 dana kada mandatar predlaže saziv Savjeta ministara i da konačno završimo tu priču koja nema razloga da se koči - objasnio je Bevanda.

Govoreći o, eventualnom, povećanju PDV-a on je istakao da to treba da bude stvar ozbiljne analitike i da prethodno treba svima povećati primanja.

- Ako nema povećanja primanja, teško je govoriti i o povećanju PDV-a - kaže Bevanda.

Komentarišući servisiranje spoljnog duga on je kazao da je izmijenjen zakon o servisiranju spoljnog duga i da je to jedan od prioriteta.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).