Ulogujte se

Kovačević: Sarajevo mora da prihvati da je naš Dan Republike u skladu sa ustavom i zakonima

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je danas da žele da poruče svima u Sarajevu, koji su ovih dana konstantno isticali da je Dan Republike neustavan, da taj praznik ni na koji način nije neustavan jer je poslije odluke Ustavnog suda BiH održan referendum na kojem su građani Srpske velikom većinom rekli da žele da se Dan Republike obilježava 9. januara.

"Poslije sramne odluke Ustavnog suda BiH donesene preglasavanjem za kojim su posegle bošnjačke i strane sudije, a sramne su sve odluke donesene preglasavanjem, uslijedio je referendum na kojem je izražena volja građana. Narodna skupština Republike Srpske je potom donijela odluke na osnovu kojih je Dan Republike u potpunosti u skladu sa Ustavom i zakonima u Srpskoj. Dan Republike je praznik svih građana i ljudi koji žive u Srpskoj i poštuju njene institucije i zakone", rekao je Kovačević Srni.

Dodao je da žele da podsjete političko Sarajevo da je Republika Srpska, koja je osnovana 9. januara 1992. godine, sa svojim demokratskim kapacitetom otišla na mirovne pregovore u Dejton.

"Tamo je dobila međunarodnu potvrdu za razliku od Republike BiH koja je u Dejtonu zauvjek ugašena. To je činjenica koju bi i oni trebali da poštuju", naglasio je Kovačević.

On je osudio napade na novinara i urednika BHT-a Svjetlanu Topalić, navodeći da je ona izložena stravičnom medijskom linču samo zbog toga što je čestitala Dan Republike svojoj Republici Srpskoj.

"Krajnje je vrijeme da u Sarajevu shvate da BiH postoji ili sa Srpskom i Danom Republike - 9. januarom ili uopšte ne postoji", kaže Kovačević. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).