Ulogujte se

Proglašen Dan žalosti u Novom Travniku

U Novom Travniku danas je Dan žalosti povodom teške saobrađajne nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka, a tri dječaka povrijeđena.

Građani Novog Travnika najavili su za 13.00 časova mirno okupljanje ispred zgrade opštine, prenose federalni mediji.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.30 časova kada je na ženu i četvoro djece naletio automobil kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali N.R, koji je bio pod dejstvom alkohola.

Tom prilikom poginule su tridesetogodišnja žena čiji su inicijali A.H. i njena devetogodišnja kćerka, dok je četvorogodišnji sin teško povrijeđen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Povrijeđeni su i dječaci od osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku, od kojih je jedan prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a drugi se nalazi u travničkoj bolnici.

Zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović rekao je da je vozač, koji je prouzrokovao nesreću, imao više od tri promila alkohola u krvi, te da će zatražiti da mu bude određen pritvor.

Federalni mediji navode da je riječ o tridesetčetvorogodišnjem godišnji Nerminu Rustempašiću koji je odranije poznat policiji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).