Ulogujte se

Banjaluka: Novinari traže rasvjetljavanje napada na Kovačevića

Veliki broj novinara u Banjaluci simbolično se u pet do dvanaest okupio u znak podrške kolegi Vladimiru Kovačeviću, koji je sinoć brutalno pretučen.

Novinari pitaju da li metalne šipke znače da će svako ko pošteno radi svoj posao proći kao Kovačević? Traže da ovaj slučaj bude što prije rasvijetljen.

- Došli smo ovdje zgroženi onim što se dogodilo našem kolegi i prijatelju Vladimiru Kovačeviću. Došli smo dati podršku našem Vladi - rekao je Milorad Milojević, u ime okupljinih novinara.

Milojević je rekao da su se novinari spontano okupili da zatraže od institucija da se ograde od napada nad Kovačevićem i da što hitnije rasvijetle počinioce napada, te da ih primjereno kazne.

- Novinari nisu protiv sistema, novinari su za sistem, pravičan i jednak za sve - naglasio je on i dodao da se u novinarstvu sve rješava dijalogom.

- Tražimo da nam se obezbijede sloboda govora i sloboda kretanja, kao i da se konačno napadi na novinare počnu kvalifikovati kao napadi na službena lica - naveo je Milojević.

On je naglasio da će se novinari, ukoliko napad na Kovačevića ne bude riješen u najskorije vrijeme i, kako kaže, napadi na medije ne budu zaustavljeni, sljedeći put bolje organizovati u odbrani novinarske časti i profesije.

Klub novinara Banjaluka osudio je danas napad na Kovačevića i zatražio od nadležnih da počinioci budu otkriveni što prije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).