Ulogujte se

"O tajnom planu o migrantima znaju svi, osim srpskih predstavnika u Sarajevu"

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da su za plan o trajnom smještaju migranata u BiH čuli svi osim srpskih predstavnika u Savjetu ministara.

"O tome pričaju svi i svi su to čuli i svi znaju samo nisu čuli naši predstavnici u Savjetu ministara. Srpski predstavnici u Sarajevu će raditi ono što im bude naređeno i oni nemaju legitimitet u srpskom narodu od koga stalno kriju informacije", naglasio je Stevandić.

Komentarišući pisanje beogradskog lista "Danas", koji je objavio mapu prema kojoj bi samo u većim gradovima u Srpskoj bilo smješteno 11.000 migranata, Stevandić je naveo da je nesporno da se BiH nalazi u obruču zemalja koje neće dozvoliti veći priliv migranata.

"U Sarajevu se priča da je i Manjača mjesto za smještaj migranata, ali i Prijedor i još neke pograničke opštine u Srpskoj", rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, vjerovatno je plan da se ti migranti trajno smjeste u BiH, odnosno da BiH bude neki veliki logor ili migranstki centar.

Stevandić je istakao da narod u Srpskoj ne može imati povjerenje u srpske predstavnike u Sarajevu, jer su pokazali da mogu neugodno da ga iznenade.

"Mi moramo da se zalažemo da institucije Republike Srpske imaju autoritet i da predstavljaju narod, a ne da slušaju naređenja kao što to rade srpski predstavnici u Savjetu ministara", dodao je Stevandić.

Beogradski list "Danas" objavio je da se u BiH pojavila mapa sa ucrtanim brojkama za razmještaj migranata prema kojoj bi samo u većim gradovima Republike Srpske bilo smješteno 11.000 migranata, a u Federaciji /FBiH/ oko 23.000.

Prema mapi, u Banjaluci je planiran smještaj 1.500 migranata, u Gradišci 1.500, Bijeljini 2.500, Zvorniku 2.000, Višegradu 1.000 i u Trebinju 2.500 migranata.

Prema ovoj mapi, u FBiH, odnosno u Sarajevu, Travniku, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Grudama, Širokom Brijegu, Livnu, Bosanskom Grahovu, Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši planiran je smještaj oko 23.000 migranata, piše list "Danas".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).