Ulogujte se

Košarac: Cilj - afirmisati sve vrijednosti Republike Srpske

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je u intervjuu za Parlamentarni kanal ruske Dume, da je cilj da se afirmišu sve vrijednosti Republike Srpske - njen dejtonski kapacitet, međunarodni interes i karakter.

On je istakao da je poziv na ovaj Forum još jedan dokaz da je Rusija dokazani prijatelj Republike Srpske.

"Ne samo kao garant Dejtonskog sporazuma, već i kao jaka sila koja želi da afirmiše slovo Dejtona. Rusija ne nameće rješenja, nego želi da se u potpunosti implementira Dejtonski sporazum. To je i naša politika. Mi iz Republike Srpske uvijek koristimo ovakve prilike da se odazovemo na pozive koji dolaze iz Ruske Federacije. Ovo je impresivan skup", istakao je Košarac.

Članovi delegacije Republike Srpske, koji su učestvovali na Međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma u Državnoj Dumi Ruske Federacije, posjetili su danas Predstavništvo Srpske u Moskvi i razgovarali sa šefom ovog predstavništva Duškom Perovićem.

Delegaciju iz Republike Srpske, koju su predvodili predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marko Vidaković, Perović je upoznao o aktivnostima Predstavništva u vezi sa realizacijom ruskih investicionih projekata u oblasti energetike i infrastrukture u Republici Srpskoj.

Košarac i Vidaković zahvalili su Peroviću na podršci učešću delegacije Srpske na parlamentarnom forumu u Moskvi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).