Ulogujte se

Dodik: Srpska nije učestvovala u razgovorima o Izbornom zakonu

Republika Srpska nije učestvovala ni u kakvim razgovorima uvezi sa Izbornim zakonom, rekao je danas predsjednik Srpske Milorad Dodik.Neko ko to kreira, namjerno je izbjegao učešće partija iz Republike Srpske u tim razgovorima, kao da se nas navodno ne tiče konstitutivnost naroda u BiH, istakao je Dodik.Naglasio je da se sastanci održavaju u formatu dva ambasadora, SAD i EU, sa predstavnicima političkih partija iz Federacije BiH.

- Za Dom naroda, koji je ključno pitanje, mi smo naravno zainteresovani, jer nikada do sada delagacija Srba u ovom Domu nije bila popunjena, dodao je predsjednik Srpske.

Dodik očekuje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko na sjednici Savjeta bezbjednosti UN početkom sljedeće sedmice iznijeti netačne informacije i optužiti Srpsku za stanje u BiH, a trebalo bi da se bavi pitanjem tajnog naoružavanja koje vrše u Federaciji BiH.

Takođe je istakao da je zahtjev Srpske bio da entitetske vlade naprave zajedničku komisiju kako bi se utvrdila istina o ovom pitanju, te da je Republika Srpska spremna da ta komisija pregleda sve lokacije u Srpskoj, ali da za takvo nešto nema reakcije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).