Ulogujte se

Budžet likvidan, sve obaveze se izvršavaju na vrijeme

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Budžet Srpske veoma likvidan, da se sve obaveze izvršavaju na vrijeme, te da će se takva situacija zadržati. Dodik je naglasio da tome u prilog ide dobro stanje na javnim računima, kao i činjenica da je Budžet rebalansom povećan za oko 80 miliona KM.Imamo dosta razvojih projekata koje ćemo raditi širom Republike Srpske. Više od 150 miliona KM će direktno ići za kapitale investicije, od čega je Vlada već odobrila 40 miliona KM", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović, ministarima u Vladi i srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama, Dodik je naveo da su juče u Istočnom Sarajevu promovisani važni projekti, te da će sedam miliona KM biti uloženo u izgradnju studentskih domova i poboljšanje studenstkog standarda.

Dodik je objasnio da se zaduženja Srpske neće mijenjati u rebalansu, te da je rebalans rezultat povećanja prihoda u prvih nekoliko mjeseci ove godine.

"To nam govori da će se vjerovatno pri kraju godine ići na novi rebalans, ako ovaj povećan priliv sredstava bude održan i u narednim mjesecima", naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je podsjetio da je Srpska prošle godine imala za 120 miliona KM veći nivo prihoda nego što je bilo predviđeno budžetom, što je iskorišteno za servisiranje postojećeg duga, koji je smanjen na najniži nivo ikada.

"Sada možemo povećani nivo prihoda iskoristiti za kapitalna ulaganja, što i činimo", poručio je Dodik.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su premijer Srpske Željka Cvijanović, ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Sredoje Nović, Nikola Špirić i Neboša Radmanović.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).