Ulogujte se

Sjećanje na zločin u Velikom parku- porodice položile vijence

Porodice osam vojnika i rezervista JNA koji su ubijeni 22. aprila 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu položile su danas vijenac na mjestu njihove likvidacije. Dolazak porodica u Sarajevo obezbjeđivale su jake policijske snage.

22. aprila 1992. godine, za samo jedan čas, život je izgubilo osam pripadnika bivše JNA koji su prvo zarobljeni u Aerodromskom naselju, a potom zvjerski likvidirani u Velikom parku u Sarajevu, zbog čega je taj datum ozvaničen kao Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Ubijeni su Milivoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đokanović, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović.

26 godina od ovog zločina, pronađeni su djelimični posmrtni ostaci samo dvojice ubijenih srpskih zarobljenika.

Pred Sudom BiH u toku je proces u predmetu "Veliki park" u kojem su četiri lica optužena za zločin nad ratnim zarobljenicima počinjen 1992. godine u Sarajevu.

Optužnica tereti bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a takozvane BiH Dragana Vikića, bivšeg ministar unutrašnjih poslova takozvane BiH Jusufa Pušinu, te Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).